Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cacao Ceremonie ‘Dropping the Guard’ [men’s edition]

december 18 -16:00 - 19:30

zaterdag 18 december 2021

men’s  gathering

16.00 – 19.30 uur 

€43,-

Saturday December 18th I will open the ceremonial space for men. Together we create a powerful energetic field in which you are guided through a process of softening and (re-)connecting. Ceremonial cacao is known as a natural heart opener. A plant medicine that reminds us how to drop out of our minds and into the wisdom of our bodies.

During this special men’s ceremony we use QiGong (moving meditation, self-massage and breathing) to harmonize our energy flow, followed by a healing meditation journey to soften into the deeper layers. It’s an embodied transmission in which you are invited to drop the guards and relax into the natural calm state of your masculine Being, to experience a deeper connection with yourself and others.

Several benefits or raw cacao:

  • moodbooster due to the amino acid Tryptophan which influences the serotonin levels in a positive way
  • highest plant based source of Iron and Magnesium, which helps fuel the quality of the blood, lower anxiety and release muscle tension in order for the body to soften and open
  • rich source of antioxidants

This ceremony will be guided in Dutch or/and English, depending on participants.

Register here:

Aanmelden

Algemene voorwaarden pagina
Loading gif

………………………………………………………………………….

 

Zaterdag 18 december open ik de ceremoniële ruimte voor het eerst voor een samenkomst van enkel mannen. Samen creëren we een krachtig energetisch veld waarin ik je de vertraging in begeleid. Uit je hoofd en (her)connecten in je lichaam, in het verruimen van bewustzijn, om zuiver te verbinden met alles dat je bent en hoe dat tot uiting komt in het leven dat je leeft.

Cacao reminds us how to soften in our body, mind and heart

Cacao wordt al generaties lang tijdens ceremonies en rituelen gedronken, vooral in veel delen van midden- en zuid amerika. Cacao is zo’n mooi en verfijnd product van de natuur, rijk aan neurotransmitters die de potentie hebben om het lichaamsbewustzijn te openen, en een gevoel van bliss en empowerment te ervaren. Daarbij is cacao de hoogste plantaardige bron van magnesium, wat ontspanning brengt in de spieren en geest.

Volgens de traditie van de Maya’s heeft cacao het vermogen om innerlijke verlangens en blokkades bloot te leggen. Om de stroom van onvoorwaardelijke liefde, zelfwaardering en vertrouwen overvloedig in het lichaam te tonen, en ons zo te helpen in het hart thuis te komen.

De tweeslachtige spirit van cacao nodigt je uit om te voelen en luisteren, het bewust ervaren van jezelf

Ik was altijd in de veronderstelling dat de spirit van cacao een vrouwelijke was, maar onlangs heb ik mogen leren van een (Mexicaanse) Maya Wisdomkeeper dat de cacaoboom in haar familie traditie in eerste instantie een masculine spirit heeft, een wijze grootvader, en pas in een later stadium van vervolmaking ook de vrouwelijke energie aanneemt. Cacao werd door de goden als plantmedicijn geschonken aan de hardwerkende mannen om verzachting te vinden in zichzelf en hun dagelijkse doen.

Dit maakt de cacaoplant dus hermafrodiet, en brengt het medicijn om de mannelijke en vrouwelijke energie in ons te balanceren. De spirit waarborgt een heilige, harmonieuze ruimte waarin onze ziel kan reizen, en opent een gelegenheid om bewust stil te staan bij hoe je door het leven beweegt en dit af te stemmen op wie je werkelijk bent.

 

Sacred Ceremonie

In stilte en verzachting schuilt je ware vrijheid

Het systeem waarin we leven is gebouwd op een masculine energie en materialistische drive. Dit heeft ons zeker gediend, maar anno nu is de balans zoek. In mijn praktijk ontvang ik veel mannen die de connectie met het voelen, het emotioneel uiten en kwetsbaar tonen, zijn kwijtgeraakt in deze wereld waarin hen geleerd is ‘to men up’ en te presteren. En energie dat geen uitweg vindt zet zich vast in het lichaam, we verkrampen. We verliezen het contact met het geheel dat we zijn en gaan leven vanuit het hoofd, het ratio denken, ten koste van de innerlijke kalmte die natuurlijk voelt voor jouw mannelijke Zijn.

Verbinden met onze oorspronkelijke bron van liefde en licht

Tijdens de ceremonie verbinden we ons met een hogere bron van liefde, die ons het grotere perspectief op het leven kan geven, en ons helpt een weg te vinden in uitdagingen, keuzes en transities vanuit verzachting en vertrouwen.

De ceremonie is een embodied transmission, wat betekent dat we vanuit (het contact met) ons lichaam een shift creëren die veel verder reikt dan ons rationele denken. We bewegen naar een shift op een diepere laag van heling en connectie, door middel van cacao, healing meditatie journey, zelf-massage, QiGong & acupressuur, en het voelen (van de energie in) ons lijf.

 

You’re invited to drop your guard and relax in your natural masculine state of just Being

De ervaring en uitwerking van een cacao ceremonie is natuurlijk voor iedereen uniek. Afhankelijk van je intenties, waar je staat en actuele thema’s in je leven. In het algemeen voelen deelnemers zich licht, ontspannen, zacht, verruimd, bekrachtigd met persoonlijke inzichten en helder in energie na een ceremonie.

Ik hoop je te ontmoeten tijdens deze ceremoniële avond waar we de hoge vibratie van liefde, de divine feminine en healthy masculine, diep in ons gaan ervaren om weer helemaal te landen in ons lichaam en ontspannen staat van zijn. Om te kunnen verbinden van hart tot hart.

 

C A C A O
C E R E M O N I E

DROPPING THE GUARD
Guided by Maike van Ees

zaterdag 18 december
16.00 uur tot +/- 19.30 uur
Keizersgracht 264, Amsterdam
Prijs: €43

Aanmelden

Algemene voorwaarden pagina
Loading gif
Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een betaalverzoek om je aanmelding te voltooien.

Gegevens

Datum:
december 18
Tijd:
16:00 - 19:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Keizersgracht, Amsterdam
Keizerskracht
Amsterdam, Nederland

Organisator

Maike van Ees