Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cacao Ceremonie ‘Embodiment of Love’ [women’s edition]

december 19 -10:00 - 13:30

zondag 19 december 2021

women’s gathering

10.00 – 13.30 uur 

€43,-

 

This ceremony will be guided in Dutch or/and English, depending on participants.

Register here:

Aanmelden

Algemene voorwaarden pagina
Loading gif

We are women, we are bringers of life. We are vessels of love, we are expressions of the divine. We hear the call. We are returning, we remember. We are like the rose, we are stronger than we know.

Op zondagochtend 19 december open ik de ceremoniële ruimte voor een vrouwen samenkomst. Een veld waarin we zuiver verbinden met onszelf en als vrouwen onder elkaar. Een veld van liefde, kracht en wijsheid, waardoor een gedragen ruimte ontstaat om naar binnen te kijken, te verzachten, en te openen.

Cacao reminds us how to live by our hearts

Cacao wordt al generaties lang tijdens ceremonies en rituelen gedronken, vooral in veel delen van midden- en zuid amerika. Cacao is zo’n mooi en verfijnd product van de natuur, rijk aan neurotransmitters die de potentie hebben om het hart (verder) te openen en een gevoel van bliss en empowerment te ervaren.

Volgens de traditie van de Maya’s heeft cacao het vermogen om innerlijke verlangens en blokkades bloot te leggen. Om de stroom van onvoorwaardelijke liefde, zelfwaardering en vertrouwen overvloedig in het lichaam te tonen, en ons zo te helpen in het hart thuis te komen.

De spirit van cacao nodigt je uit om te voelen en luisteren, het bewust ervaren van jezelf

Ik was altijd in de veronderstelling dat de spirit van cacao een vrouwelijke was, maar onlangs heb ik mogen leren van een (Mexicaanse) Maya Wisdomkeeper dat de cacaoboom in haar familie traditie in eerste instantie een masculine spirit heeft, een wijze grootvader, en pas in een later stadium van vervolmaking ook de vrouwelijke energie aanneemt.

De cacaoplant is dus hermafrodiet en daarom zo helend voor zowel de mannelijke als vrouwelijke energie in ons. De spirit waarborgt een heilige, harmonieuze ruimte waarin onze ziel kan reizen, en opent een gelegenheid om bewust stil te staan bij hoe je door het leven beweegt en dit af te stemmen op wie je werkelijk bent.

 

Ervaar de (creatie)kracht van je vrouwelijke energie

Het systeem waar we in leven is ontstaan vanuit een mannelijke drive, materialisme en hard (ratio-)werken. Zelfs het feminisme is veelal gedreven vanuit een masculine energie waarin verzachting en van binnenuit voelen ver te zoeken is.  Gelukkig komt hier langzaam verandering in, aan ons de eer _/\_

Hoe meer wij als vrouwen, de (creatie)kracht van de vrouwelijke energie (h)erkennen, belichamen en balanceren, hoe meer we…

 • verzachten in ons lichaam en ons lijf kan bewonen
 • grenzen voelen, respecteren en liefdevol uiten
 • vertrouwen op onszelf en ons lijf in liefde waardEREN
 • de (ego)mind laten vertragen en het intuïtieve vermogen kan leiden
 • ontspannen in de natuurlijke speelsheid van het leven
 • openen om te ontvangen en te ervaren, te stromen met wat goed voelt voor jou.
 • genot (of any kind) kunnen ervaren als een full body sensatie
 • in diepte verbinden in relaties (again: of any kind) met (bewust gekozen) personen
 • harmonie ervaren in mannelijke en vrouwelijke energie
 • moeiteloos creëeren vanuit de kloppendheid van ons hart
 • en een expressie vormen van ons magische, vrouwelijke Zijn.

Kortom, hoe meer wij als vrouwen, de (creatie)kracht van de vrouwelijke energie (h)erkennen, belichamen en balanceren, hoe meer we diepe liefde belichamen, leven en doorgeven.

Sacred Ceremony

Verbinden met de oorspronkelijke bron van liefde en licht

Tijdens de ceremonie verbinden we ons met een hogere bron van liefde, die ons het grotere perspectief op het leven kan geven, en ons helpt een weg te vinden in uitdagingen, keuzes en transities vanuit de liefde van ons hart. Denk er niet teveel over na wat je kan verwachten, laat het los, je wordt helemaal geleid en begeleid, en dit mag je helemaal ontvangen. 

De ceremonie is een embodied transmission, wat betekent dat we vanuit ons lichaam een shift creëren die veel verder reikt dan enkel ons mentale denken. We bewegen naar een shift op een diepere laag van heling, door middel van cacao, meditatie, intuïtief schrijven, muziek, soulful beweging en het voelen (van de energie in) ons lijf.

 

Volle Maan Energie

Op deze magische zondagochtend voorafgaand aan kerst, hebben we de volle maan energie aan onze zijde (op haar volst om 05.38 uur). De 13e, en laatste, volle maan van 2021, staat in het astrologische teken Kreeft. Kreeft schenkt een gevoel van verlichting en een behoefte aan verbinding; het knus samenzijn. 

Ook is Kreeft niet bang om te voelen of zich kwetsbaar te tonen. Vanuit het openen en verzachten in kwetsbaarheid zijn we in staat om angsten te doorbreken, twijfels te delen, los te laten en anderen (en onszelf) te vergeven, om tot nog een diepere verbinding te komen met ons ware zelf, de mensen om ons heen en het leven dat we wensen te leven. 

 

Let us glow in the energy of love and the gentle space of our connected hearts

Ik hoop je te ontmoeten tijdens deze mooie ochtend waar we de hoge vibratie van liefde, en verzachting vanuit balans tussen de divine feminine en healthy masculine energie, diep gaan ervaren om weer helemaal thuis te komen in onszelf, en te verbinden vanuit ons hart. 

Liefs Maike

 

C A C A O 

C E R E M O N I E 

 

EMBODIMENT OF LOVE

Guided by Maike van Ees

 

zondag 19 december

10.00 uur tot +/- 13.30 uur

Keizersgracht 264, Amsterdam

Prijs: €43

Aanmelden

Algemene voorwaarden pagina
Loading gif
Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een betaalverzoek om je aanmelding te voltooien.

Gegevens

Datum:
december 19
Tijd:
10:00 - 13:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Keizersgracht, Amsterdam
Keizerskracht
Amsterdam, Nederland

Organisator

Maike van Ees