Hi.

Ik ben Maike, massage en energiewerker en gespecialiseerd in leven. Écht leven. In overgave. In vrijheid. In flow. En dit is precies wat ik wens voor jou. Met het werk dat ik doe help ik jou terug naar je kern, in contact met jezelf, zodat je vol in je licht kan gaan staan. Zodat jij je leven kan leven op manier die je vervult en plezier brengt. Zodat jij vol aanwezig kan zijn in jouw leven, in rust en liefde.

Ik geloof, en heb zelf ondervonden, dat het verruimen van je hogere bewustzijn samen dient te gaan met het verruimen van je lichaamsbewustzijn. In je hogere bewustzijn ligt namelijk je vrijheid, je licht, je levensmissie, maar in het vol aanvaarden van jezelf in jouw lichaam, daar ligt je manifestatiekracht. Jouw capaciteit om het leven te creëren dat je diep van binnen wenst.

December 2015 viel ik op mijn hoofd met yoga. Wat begon als een hersenschudding, liep uit in – wat ze noemen – een post commotioneel syndroom en een gaar gestoomde burn-out met angst als overkoepelend probleem. Alles dat altijd zo vanzelfsprekend voor me was, werd ineens een hele opgave. Een theekopje optillen was al te zwaar, een gesprek voeren verschrikkelijk, het einde van de straat mijlenver, om het nog maar niet te hebben over licht, geluid en drukte.

Mijn lichaam steigerde aan alle kanten, maar vanaf moment één werd ik ook overmand door een gevoel van dankbaarheid. De val opende in één klap alles in mij, bracht me terug naar mijn kern, mijn gevoeligheid, mijn gaven.

Alles werd zo ontzettend helder en de kunst van energy clearing riep. Als afgestudeerd communicatiewetenschapper transformeerde ik naar een manier van communiceren zonder woorden. Ik ontdekte de taal van het lichaam en de taal van het licht. Er ontvouwde zich een manier waarop ik mijn leven kon helen, en waarmee – zo bleek later – ik anderen kan ondersteunen om hun leven te helen.

Meditatie, restorative yoga, studies in Iokai Shiatsu (meridiaanleer) en Reiki vormen mijn basis, maar gaandeweg heb ik van zoveel mooie benaderingen en mensen mogen leren (o.a. pranic healing, chakra massage, metamorfose massage…). Alle kennis en levenservaringen hebben zich gevormd tot mijn manier van werken: intuïtief, in liefde en aanwezigheid.

Mijn pad kent vele teachers, maar de belangrijkste is mijn hart.